top of page

Øvrige vinland

Østerrike

Østerrike har lange tradisjoner for vinproduksjon og kan vise til stor utvikling de siste tiårene ved å sette kvalitet i fokus. Området Niederösterreich med sine underdistrikt som Wachau, Kaptal og Kremstal lager gode kvalitetsviner. Vinmarkene er plassert i de bratte skråningene ned mot elven Donau.

Ungarn

Ungarn er kanskje det landet i den østlige delen av Europa som har den best kjente vinhistorien. Fra den lille landsbyen Tokaj kom den berømte Tokayer, som var anerkjent som en av verdens beste viner på 1700-tallet. De russiske tsarene var så glad i Tokayer at området flere ganger ble skånet for krig under russiske angrep. De viktigste dyrkningsområdene utenom Tokaj ligger rundt Balatonsjøen.

Bulgaria

De best kjente områdene, som Stambolovo, ligger sør i landet. Her produseres saftige men forholdsvis enkle viner laget på Cabernet Sauvignon og Merlot. Den lokale druen Mavrud er også mye brukt. For hvite viner er det flere populære druer.

Hellas

Hellas er et populært turistland for nordmenn og mange har også lært seg å kjenne noen av vinene. Grekerne holder på tradisjonene og lager viner av lokale druesorter som Assyrtiko og Mavrodaphne. Den mest kjente vinen fra Hellas er Retsina. Dette er en vin som har lange tradisjoner og har blitt tilsatt harpiks.

New Zealand

På grunn av en meget streng alkoholpolitikk kom ikke New Zealands vinproduksjon skikkelig i gang før godt ut på 1970 tallet. I løpet av noen få tiår har det sydlige øyriket lyktes med å dyrke frem klassiske druesorter med personlighet og kompleks sjarm. Spesielt den forfriskende og rene vinen av Sauvignon Blanc og den komplekse Chardonnay-vinen fra distriktet Marlborough på Sør-øya kan nevnes.

Canada

Canada er et fremadstormende vinland, selv om produksjonen fortsatt er svært begrenset. De mest spennende vinene er Icewine rundt Lake Ontario og Niagara Falls. Druene er internasjonale druer som Riesling og Pinot Gris, begge hvite. Det produseres også litt rødvin .

Comentários


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page