© 1999 - 2019 Skikk og bruk.no

Drikke til ulikt kjøtt

21.05.2016

Biff - Rødvin: Malbec, Primitivo, Cabernet Sauvignon, vin fra Bordeaux.

 

Biff Stroganoff - Rødvin: Primitivo, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz, Tempranillo, Zinfandel.

 

Carpaccio av okse - Hvitvin: Italiensk hvitvin av Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Riesling, Chardonnay. Rosévin: Fra Italia. Rødvin: Barbera eller Dolcetto fra Italia. Sangiovese fra Toscana.

 

Lammestek - Rødvin: Shiraz/Syrah, Rioja, Bordeaux.

 

Pinnekjøtt - Rødvin: Merlot, Pinot Noir, vin fra Beaujolais eller Chile. Hvitvin: Pinot Gris, Gewürztraminer. Øl/akevitt eller Genever.

 

Ribbe - Rødvin: Merlot, Zinfandel, Merlotdominert vin fra Bordeaux. Øl/akevitt.

 

Spekeskinke - Hvitvin: Soave Classico eller Verdicchio fra Italia. Rosévin: Fra Provance eller Italia. Rødvin: Dolcetto fra Italia. Sherry: Fino eller Manzanilla.

 

Smalahove - Rødvin: Merlot, Pinot Noir, vin fra Beaujolais eller Chile. Hvitvin: Pinot Gris, Gewürztraminer. Øl/akevitt eller Genever.

 

Svinekoteletter - Rødvin: Shiraz/Syrah, Zinfandel, Pinotage, Languedoc.

Please reload