© 1999 - 2019 Skikk og bruk.no

Hvordan åpne en champagneflaske?

21.05.2016

"Kan man ikke åpne en champagneflaske er man ikke verdig champagne", hevder feinschmeckere. Hvordan åpner man en champagneflaske?

 

Champagne spesielt og musserende vin generelt er viner som bør behandles med omtanke. Dette gjelder ikke bare hvordan man oppvarer dem, men også hvordan de bør åpnes. For å få det beste ut av drikkens aroma og karakter anbefales korrekt åpning.

 

For det første bør vinen være propert avkjølt til 8-10 grader. Først fjernes folien (kun rundt tuten) og sikkerhetsvaieren rundt toppen av flasken. Flasken holdes i ca. 45 graders vinkel med korken i venstre hånd, mens flasken vris med et høyrehåndsgrep om bunnen. Drikkens smaker beholdes i flasken uten at halve innholdet spruter ut, og som en feinschmeckere omtaler en perfekt åpning: «det skal lyde som en tilfreds kvinnes sukk».

 

Foto: Fredrik Arff

Please reload