© 1999 - 2019 Skikk og bruk.no

Vin og dessert

21.05.2016

Alle desserter er søte, og derfor er søt drikke det som passer best til dessert. Hva slags drikke og hvor søt den bør være, avhenger av hva som serveres.

 

Banan, flambert - Sterkvin: Moscatel de Setúbal eller halvsøt Maderia.

 

Eplekake - Søt hvitvin: Riesling. Serktvin: Av muskatell.

 

Fruktsalat - Søt hvitvin: Chenin Blanc, Riesling, Sauternes, Vin Santo.

 

Is og sobert - Sterkvin: Av muskatell, søt Sherry

 

Jordbær - Musserende vin: Moscato d´Asti

 

Karamellpudding - Søt hvitvin: Sauternes. Sterkvin: Moscatel de Setúbal eller annen Muskatell. Søt Maderia.

 

Mandelkake - Søt hvitvin: Sauternes, Trockenbeerenauslese. Sterkvin: Moscatel de Setúbal

 

Melon - Musserende vin: Moscato d´Asti. Sterkvin: Portvin

 

Multekrem - hvitvin: Muskatell, søt hvitvin fra Østerrike, Tokaijer. Sterkvin: Pineau des Charentes. Bokkøl.

 

Nøtter - Portvin

 

Ostekake - søt hvitvin

 

Riskrem - rødvin: Recioto della Valpolicella. Portvin.

 

Sjokoladekake - Sterkvin: Moscatel de Setúbal, portvin.

 

Tiramisu - rødvin: Recioto della Valpolicella. Hvitvin: Vin Santo. Sterkvin: Muskatell, Marsala.

 

Please reload