© 1999 - 2019 Skikk og bruk.no

Vindruen Chardonnay

22.05.2016

Chardonnay er ved siden Cabernet Sauvignon den mest kjente vindrue. Navnet er så kjent at mange tror det er et eget vinområde. Det er det derimot ikke. Som så mange andre vindruer har Chardonnay også sitt hjemsted i Frankrike, nærmere bestemt Bourgogne.

 

Chardonnay er basisen i kjente hvite viner, som Chablis, Montrachet og Meursault - alle fra Burgund-distriktet. Druen har som så mange andre blitt eksportert til andre vinområder i verden, og trives i de fleste klima. I seg selv er druen nøytral i smak og aroma, men særegenheter i jordsmonn setter tydlig preg på druen. Et eksempel er Chablis med sitt særegne østersaktige jordsmonn.

 

Chardonnay er et viktig ingrediens i Champagne og nesten all annen musserende vin. Vin basert på Chardonnay-druen er også velegnet til lagring på eikefat.

Please reload