top of page

Vindistrikter i Sør-Afrika


Kart over Sør Afrika

På grunn av de omfattende handelssanksjonene mot Sør-Afrika under apartheidstyret, lå vineksporten nede i mange år. At de ikke fikk selge er bare den ene siden av saken, de fikk heller ikke kjøpe nye stiklinger og stokker. Til tross for dette er landet i dag verdens sjette største vinprodusent i volum. Mye av grunnen er enorme, solrike områder som kunstvannes hardt og gir stort utbytte med relativt enkle viner.

Mye av drueproduksjonen er dessuten rettet mot sterkvin, som diverse sherry- og portvinsliknende varianter.

Sør-Afrikas mest spesielle drue er rødvinsdruen Pinotage, som er en krysning av Pinot Noir og Cinsault. Pinotage modner tidlig og gir funklende, dyprøde og sterke viner med mye smak og tannin. Nyrørt kirsebær og plomme blir nevnt for å beskrive aromaen. I gode år kan en flaske lagres lenge, helt opp til 10 år. Det er imidlertid ikke rødvinen som dominerer landet, ca. 85% av det vindyrkende Sør-Afrika er dekket av grønne druer. Det er Chenin Blanc og Colombard som dominerer, men også Sauvignon Blanc, Chardonnay og Sémillion er godt representert. De mest fremtrende røde er Cabernet Sauvignon, Cinsault, Pinotage, Merlot og Shiraz.

De sørafrikanske vindistriktene som er mest kjent i dag er Paarl, Stellenbosch og Tulbagh. Disse områdene produserer flotte rødviner.

Comments


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page