Vin og vilt

21.05.2016

Viltkjøtt er magert, og det bør derfor ikke drikkes for kraftige viner til vilt. Viner med mye garvestoff eller tanniner bør også ungås; det gjør at kjøttet smaker tørt. Hva slags vin man bør velge, avhenger også av hvordan viltet er tilbredt. Som stek passer intense og rafinerte viner.

 

Graving frembringer sødme i kjøttet og da passer mer sødmefylte viner, som Riesling, Grüner Veltliner, Pinot Gris eller Gewürztraminer.

 

Elg - Rødvin: Syrah/Shiraz, Pinot Noir, Tempranillo, Bordeaux fra Saint-Èmilion eller Pomerol, Doruo.

 

Hjort - Rødvin: Pinotage, Syrah/Shiraz, Malbec, vin fra Bandol, Bordeaux, Rioja, Douro.

 

Reinsdyrstek - Rødvin: Syrah/Shiraz, Nebbiolo, Pinot Noir, Châteauneuf-du-Pape, Rioja, Doruo.

 

Rype - Rødvin: Syrah/Shiraz, Nebbiolo, Pinot Noir, Châteauneuf-du-Pape, Bandol, Amarone della Valpolicella.

 

Tiur - Rødvin: Syrah/Shiraz, Pinot Noir, Moden Bordeaux-vin

 

Orrfugl - Rødvin: Brunello di Montalcino, Côtes de Nuits, Hermitage, Nebbiolo fra Piemonte.

 

Kilde: Vinmonopolet

Please reload

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© 1999 - 2019 Skikk og bruk.no