© 1999 - 2019 Skikk og bruk.no

Vin og vilt

21.05.2016

Viltkjøtt er magert, og det bør derfor ikke drikkes for kraftige viner til vilt. Viner med mye garvestoff eller tanniner bør også ungås; det gjør at kjøttet smaker tørt. Hva slags vin man bør velge, avhenger også av hvordan viltet er tilbredt. Som stek passer intense og rafinerte viner.

 

Graving frembringer sødme i kjøttet og da passer mer sødmefylte viner, som Riesling, Grüner Veltliner, Pinot Gris eller Gewürztraminer.

 

Elg - Rødvin: Syrah/Shiraz, Pinot Noir, Tempranillo, Bordeaux fra Saint-Èmilion eller Pomerol, Doruo.

 

Hjort - Rødvin: Pinotage, Syrah/Shiraz, Malbec, vin fra Bandol, Bordeaux, Rioja, Douro.

 

Reinsdyrstek - Rødvin: Syrah/Shiraz, Nebbiolo, Pinot Noir, Châteauneuf-du-Pape, Rioja, Doruo.

 

Rype - Rødvin: Syrah/Shiraz, Nebbiolo, Pinot Noir, Châteauneuf-du-Pape, Bandol, Amarone della Valpolicella.

 

Tiur - Rødvin: Syrah/Shiraz, Pinot Noir, Moden Bordeaux-vin

 

Orrfugl - Rødvin: Brunello di Montalcino, Côtes de Nuits, Hermitage, Nebbiolo fra Piemonte.

 

Kilde: Vinmonopolet

Please reload