© 1999 - 2019 Skikk og bruk.no

Druetyper

Cabernet Franc

Cabernet Franc er egentlig "stamfar" til Cabernet Sauvignon. Druen kommer opprinnelig fra Bordeaux, men brukes i stadig mindre grad. Den er i dag...

Cabernet Sauvignon er den desidert mest berømte og brukte vindrue. Druen har sitt opphav i Bordeaux i Frankrike, og brukes til å lage rødvin. I Frankrike blande...

Chardonnay er ved siden Cabernet Sauvignon den mest kjente vindrue. Navnet er så kjent at mange tror det er et eget vinområde. Det er det derimot ikke. Som så m...

Også Merlot kommer opprinnelig fra Frankrike og Bordeaux, men den har blitt ansett som annenrangs sammenlignet med Cabernet Sauvignon til produksjon av rødvin....

Pinot Noir kommer fra Bourgogne i Frankrike, og utgjør som regel basis i de kjente vinene fra dette området. Dette regnes som en krevende drue å dyrke, og den g...

De meste kjente vinene basert på Riesling-druen kommer fra Tyskland og Nord-Frankrike. Spesielt kjent er vinområdene Mosel og Rhindalen, hvor druen drives svært...

Sangiovese er det mest brukte vindruen i Italia, og dyrkes i 10% av Italias vinområder . Druen passer imidlertid i de fleste klima, men er best i kalkholdig jor...

Opprinnelig kommer Sauvignon Blanc var Loiredalen, men de seneste årene har også den blitt eksportert til den nye verden. Først og fremst brukes den i tørre vin...

Tempranillo er basis i de berømte spanske Rijoa-vinene. Ofte referes den til som Spanias Cabernet Savignon. Navnet på druen stammer fra det spanske ordet "tempr...

Please reload