© 1999 - 2019 Skikk og bruk.no

Drikke til mat

Biff - Rødvin: Malbec, Primitivo, Cabernet Sauvignon, vin fra Bordeaux.

Biff Stroganoff - Rødvin: Primitivo, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz, Tempranillo, Zinfa...

Vi har utabeidet en oversikt over hvilke drikker som passer til hvilke retter.

Abbor - Chablis.

Bacalao - hvitvin: Vinho Verde, Chablis. Rødvin: Barbera, Sangiove...

Ost og vinVin og ost er en klassiker i norsk selskapsliv - en skikk sekstiåttergenerasjonen dyrket til det fulle med sine osteparties, hvor de drakk rødvin, spi...

And, varm - rød Bordeaux eller Sauternes

And, kald - Champagne eller tørr musserende vin

Andebryst - hvitvin: Riesling, Sauvignon Blanc, Grüner Veltliner, Chenin...

Viltkjøtt er magert, og det bør derfor ikke drikkes for kraftige viner til vilt. Viner med mye garvestoff eller tanniner bør også ungås; det gjør at kjøttet sma...

Alle desserter er søte, og derfor er søt drikke det som passer best til dessert. Hva slags drikke og hvor søt den bør være, avhenger av hva som serveres.

Banan,...

Please reload