top of page

Andre vindruer

Cabernet Franc

Cabernet Franc

Cabernet Franc er egentlig "stamfar" til Cabernet Sauvignon. Druen kommer opprinnelig fra Bordeaux, men brukes i stadig mindre grad. Den er i dag mer populær i Loire, dyrkes også i Italia og Sør-Amerika. På sitt beste gir den tiltalende viner med utpreget bringebæraroma.

Carmenere


Carmenere

Carmenere er opprinnelig en fransk drue som i dag primært dyrkes i Chile, der den på sitt beste gir viner med flott, sødmepreget frukt, aromaer av modne plommer og krydder.

Chenin Blanc

Chenin Blanc

Chenin Blanc druen er opprinnelig fra Loire i Frankrike, der den gir elegante, tørre og mineralske hvitviner. Kan også gi gode edelsøte viner. Svært vanlig i Sør-Afrika, dyrkes også mye i California og Argentina.

Garnacha/Grenache

Garnacha/Grenache

Garnacha/Grenache er opprinnelig en spansk drue som gir kraftige og alkoholsterke viner, og har tradisjonelt vært dyrket for sin store avkastning. Den inngår hovedsakelig i blandingsviner, men står godt for seg selv i en rekke flotte roseviner fra Navarra og Provence. I Frankrike heter den Grenache og brukes mye i Midi og Rhone.

Malbec

Malbec

Malbec er opprinnelig en sør-fransk drue som i dag er best kjent fra Argentina, der den danner ryggraden i noen av de beste vinene fra Mendoza.

Montepulciano

Montepulciano

Montepulciano dyrkes i det sentrale Italia fra sør i Toscana til Puglia, mest kjent er vinene fra Abruzzo. Her gir den runde, plommepregede viner med gode tanniner og fin fruktighet.

Muskatell

Muskatell

Muskatell er en stor familie med druer som kjennetegnes av flott aroma, i motsetning til de fleste vindruer er de også gode spisedruer. Brukes mest i søte dessertviner.

Nebbiolo

Nebbiolo

Nebbiolo er hoveddruen i Piemonte-distriktet i Nord-Italia. Druen utgjør stammen i de berømte rødvinene Barolo og Barbaresco. Den gir svært holdbare viner med flott smaksrikdom og karakter.

Pinotage

Pinotage

Pinotage er Sør-Afrikas egen druetype, egentlig en krysning av de franske druene Pinot Noir og Cinsault. På sitt beste gir druen bløte og fyldige viner med fin fruktighet.

Primitivo

Primitivo

Primitivo er hoveddruen i noen av de mest populære vinene fra Sør-Italia. Den gir på sitt beste fruktpregede viner med god fylde og smakskraft.

Semillon

Semillon

Semillon er en hvitvinsdrue. Den er er hoveddruen fra Sauternes der den er svært velegnet for botrytisering. Brukes mye i Frankrike og er også svært populær i Australia.

Ugni Blanc

Ugni Blanc

Ugni Blanc er en hvitvinsdrue som er hovedsakelig kjent fra Charente, der den primært brukes i fremstilling til vinen som destilleres til cognac.

Viognier

Viognier

Viognier er en Fransk hvitvinsdrue, opprinnelig fra Rhône. Gir på sitt beste fruktige, aromatiske viner med flott smaksrikdom og karakter.

Zinfandel


Zinfandel

Zinfandel er kjent fra California, der den kan gi flotte, karaktersterke rødviner så vel som enkle og leskende roseviner. Nyere forskning har vist at druen er en klon av Sør-Italias Primitivo-drue.

Comentários


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page