top of page

Blomsterspråket


Rose

Tidligere var reglene svært strenge for hva slags blomster man kunne gi. Det såkalte blomsterspråket, de ulike blomstenes betydning, var allment kjent.

Blomsterspråket er eldgammelt, og det første kjente blomsterspråket kommer fra Midtøsten. Det skal ha blitt oppfunnet av haremskvinner, dels ut av kjedsomhet og dels ut av et behov for kunne innlede eller avslutte et forhold. Senere har ulike typer blomsterspråk blitt praktisert i europeiske kongehus og aristokratiske kretser. Særlig sto det sterkt i viktoriatidens England på 1800-tallet, og det av naturlige grunner: En ærbar kvinne skulle holde en viss avstand til sine beilere.

Bare rester av blomsterspråket praktiseres i dag. Sender en mann en kvinne røde roser, er det sjelden noen tvil om at han nærer sterke følelser for henne. Det samme gjelder den klassiske regelen om at en mann ikke skal sende potteplanter til en yngre kvinne, og at en mann aldri skal gi flere enn 25 blomster på hennes fødselsdag. Ulikt antall roser, 1,3,5,7 og så videre, betyr "Jeg elsker deg".

Comments


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page