top of page

Bordplassering i bryllup


Bordplassering

Til en bryllupsmottagelse trengs det ingen regler for bordplassering. Ved sittende servering bør man følge reglene for bordplassering. Brudeparet har hverandre til bords, og de skal sitte mer eller mindre midt i spisesalen.

På brudens høyre side sitter hennes far, som har brudgommens mor til bords. På brudgommens venstre side sitter brudens mor, som har brudgommens far til bords. Hvis noen av brudeparets foreldre ikke er tilstede, går disse plassene til brudeparets nærmeste slekt. Er foreldrene skilt, plasseres de etter det biologiske slektskapet til bruden eller brudgommen. Er dette ikke mulig, må man finne den løsning som egner seg best for den enkeltes familie.

Det er også skikk at forloverne har hverandre til bords. Alternativt settes brudens forlover ved siden av en fra brudgommens familie, mens brudgommens forlover sitter ved siden av en fra brudens familie. Ellers er det naturlig at de to slektene plasseres slik at ett medlem av brudens familie sitter sammen med ett medlem av brudgommens familie.

Comments


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page