top of page

Drikke til ulikt kjøtt

  • Erik Lundesgaard
  • May 21, 2016
  • 1 min read

Biff - Rødvin: Malbec, Primitivo, Cabernet Sauvignon, vin fra Bordeaux.

Biff Stroganoff - Rødvin: Primitivo, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz, Tempranillo, Zinfandel.

Carpaccio av okse - Hvitvin: Italiensk hvitvin av Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Riesling, Chardonnay. Rosévin: Fra Italia. Rødvin: Barbera eller Dolcetto fra Italia. Sangiovese fra Toscana.

Lammestek - Rødvin: Shiraz/Syrah, Rioja, Bordeaux.

Pinnekjøtt - Rødvin: Merlot, Pinot Noir, vin fra Beaujolais eller Chile. Hvitvin: Pinot Gris, Gewürztraminer. Øl/akevitt eller Genever.

Ribbe - Rødvin: Merlot, Zinfandel, Merlotdominert vin fra Bordeaux. Øl/akevitt.

Spekeskinke - Hvitvin: Soave Classico eller Verdicchio fra Italia. Rosévin: Fra Provance eller Italia. Rødvin: Dolcetto fra Italia. Sherry: Fino eller Manzanilla.

Smalahove - Rødvin: Merlot, Pinot Noir, vin fra Beaujolais eller Chile. Hvitvin: Pinot Gris, Gewürztraminer. Øl/akevitt eller Genever.

Svinekoteletter - Rødvin: Shiraz/Syrah, Zinfandel, Pinotage, Languedoc.

Recent Posts

See All
Drikke til sjømat

Vi har utabeidet en oversikt over hvilke drikker som passer til hvilke retter. Abbor - Chablis. Bacalao - hvitvin: Vinho Verde, Chablis....

 
 
 
Vin og ost

Ost og vinVin og ost er en klassiker i norsk selskapsliv - en skikk sekstiåttergenerasjonen dyrket til det fulle med sine osteparties,...

 
 
 
Vin og fugl

And, varm - rød Bordeaux eller Sauternes And, kald - Champagne eller tørr musserende vin Andebryst - hvitvin: Riesling, Sauvignon Blanc,...

 
 
 

Comments


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst

© 1999 - 2021 Skikk og bruk.no

bottom of page