Drikke til ulikt kjøtt
- Erik Lundesgaard
- May 21, 2016
- 1 min read
Biff - Rødvin: Malbec, Primitivo, Cabernet Sauvignon, vin fra Bordeaux.
Biff Stroganoff - Rødvin: Primitivo, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz, Tempranillo, Zinfandel.
Carpaccio av okse - Hvitvin: Italiensk hvitvin av Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Riesling, Chardonnay. Rosévin: Fra Italia. Rødvin: Barbera eller Dolcetto fra Italia. Sangiovese fra Toscana.
Lammestek - Rødvin: Shiraz/Syrah, Rioja, Bordeaux.
Pinnekjøtt - Rødvin: Merlot, Pinot Noir, vin fra Beaujolais eller Chile. Hvitvin: Pinot Gris, Gewürztraminer. Øl/akevitt eller Genever.
Ribbe - Rødvin: Merlot, Zinfandel, Merlotdominert vin fra Bordeaux. Øl/akevitt.
Spekeskinke - Hvitvin: Soave Classico eller Verdicchio fra Italia. Rosévin: Fra Provance eller Italia. Rødvin: Dolcetto fra Italia. Sherry: Fino eller Manzanilla.
Smalahove - Rødvin: Merlot, Pinot Noir, vin fra Beaujolais eller Chile. Hvitvin: Pinot Gris, Gewürztraminer. Øl/akevitt eller Genever.
Svinekoteletter - Rødvin: Shiraz/Syrah, Zinfandel, Pinotage, Languedoc.
Recent Posts
See AllVi har utabeidet en oversikt over hvilke drikker som passer til hvilke retter. Abbor - Chablis. Bacalao - hvitvin: Vinho Verde, Chablis....
Ost og vinVin og ost er en klassiker i norsk selskapsliv - en skikk sekstiåttergenerasjonen dyrket til det fulle med sine osteparties,...
And, varm - rød Bordeaux eller Sauternes And, kald - Champagne eller tørr musserende vin Andebryst - hvitvin: Riesling, Sauvignon Blanc,...
Comments