top of page

Forlovelsesselskap


Champagne skål

Når et par er blitt enige om å gifte seg, kalles det en hemmelig forlovelse. Når man føler at tiden er moden, gjøres forlovelsen offentlig. Det kunngjøres ved å rykke inn en annonse i avisen og/eller sende forlovelseskort til venner og familier.

Tidligere het det at paret også skulle gå på forlovelsesvisitt til sin familie, men i dag holder det med å presentere sin forlovede for den nærmeste familien før bryllupet. Å presentere sin forlovede på bryllupsdagen er ikke god skikk og bruk.

Mange holder et forlovelsesselskap, som tradisjonelt skal arrangeres av kvinnens foreldre. Det heter seg også at kvinnens far høytidelig skal deklamere forlovelsen under selskapet. Denne skikken har mer eller mindre forsvunnet. Det samme har de store forlovelsesselskapene. De fleste velger en mindre feiring, som en mottakelse eller en bedre middag med foreldre og søsken.

Velger familien et selskap med sittende servering, kan det være naturlig at de forlovede har hverandre til bords. Plasseringen for øvrig er som i et bryllup. Tradisjonelt skulle de forlovede ha hverandre til bords i selskapslivet under forlovelsen.

OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page