top of page

Kvalitetssko


Kvalitetssko

Skal man ha klassisk skotøy, er det ofte bedre økonomi å kjøpe litt dyrere kvalitetssko, fremfor billigere modeller. Nordmenn er ikke kjent for elegant fottøy, og det kanskje ikke så rart når man tar klimaet i betraktning. Når det gjelder klassiske lærsko for herrer lønner det seg med få dyre par, fremfor mange billige.

Investerer man i skikkelige varer, vil de med godt vedlikehold vare lenge, ja, kanskje til og med livet ut.

Kvalitetsko kjennetegnes av sterke sømmer, godt preparert lær, en god hel og klassisk design. Sko som brukes til pentøy og på arbeid, bør ha lærsåle. Røffere utgaver til fritidsbruk, kan ha slåler av gummi.

En lærsåle gjør at skoen puster, og at skoen ikke blir tett, slik de fleste sko av kunstige materiale blir. Enkelte som sverger til kvalitetssko forteller at de ikke trenger skifte sokker oftere enn hver tredje dag. Lærsålen gjør at sokkene ikke blir sure. Det er uansett mer hygenisk å skifte sokker hver dag.

Skal man kjøpe et par kvalitetsko, bør man velge de mindre produsentene fra England, Italia eller Australia. som har århundrelange tradisjoner med skoproduksjon. Sko fra berømte merkevarer, holder ofte en forsvinnende lav kvalitet i forhold til prisen.

Foto: Fredrik Arff

Comentarios


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page