top of page

Kvinner og smoking


Til smoking er det vanlig med selskapskjole. Det er nettopp til smoking at "den lille sorte" har blitt en klassiker. På engelsk har man begrepet evening gown - aftenkjole - kjoler som brukes til smoking. I USA er dette som regel lange, fotside kjoler som minner om en gallakjole.

En aftenkjole kan også være kort lik en cocktailkjole, som til tross for navnet ikke nødvendigvis brukes i cocktailselskaper. Navnet kommer fra 1950-tallets smallivede kjoler, som ble hyppig brukt i cocktailselskaper. En aftenkjole kan være stroppeløs eller utringet. Farge og stoff kan variere etter årstid, men det er normalt at kjolen er av fine stoffer. Selskapshansker kan også brukes til slike kjoler.

De seneste årene er smoking til kvinner blitt vanlig etter at klesdesigneren Yves Saint Laurant ga kvinnen buksedrakten. Fra tid til annen tar Hollywood-skuespillerinner den røde løperen med storm iført smoking. I våre dager brukes også bunad til smoking, selv om dette er en heller dårlig kombinasjon, tatt i betrakning antrekkenes ulike opprinnelse.

Foto: Fredrik Arff

Kommentare


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page