top of page

Stiletter eller sneakers?


Stilletter

Kvinner er bedre stilt enn menn når det kommer til sko. Mens menn bare har to typer å forholde seg til, pensko og fritidssko, kan kvinner boltre seg i et helt univers av stiler og modeller. Men hvordan finne frem til de riktige skoene for anledningen?

Sko er en viktig del av antrekket og riktig skotøy vil kunne avgjøre helheten i et antrekk. Kvinnelig eleganse innebærer å være provocateur uten å tippe over i det vulgære. Dette betyr ingen flate fotformsko og opp på høye heler. Men høye heler bør kun brukes, hvis man kan gå pent på dem. Tynne stiletter ser bedre ut en tykke heler, og ved siden av den lille sorte er svarte pumps et must for et klassisk uttrykk.

Til formelle anledninger er en lukket modell å fortrekke fremfor en åpen sko. Generelt bør også skoene være mørkere enn antrekket for øvrig, med mindre man har en matchende topp eller veske. Er man i villrede kan man følge den gode gamle herreregelen som foreskriver sorte sko etter klokken 18 og brune før klokken seks hvis de passer i fargen.

I selskaplig lag bruker mange lyse drakter, og vil man matche partneren med et lyst antrekk kan det også passe med åpne stiletter, gjerne med strass for en mer festlig look.

Når man bruker lukkede selskapssko, er strømpevalg viktig. En sort strømpebukse og et par høyhælte lakksko kan få et antrekk til å skifte karakter. Å tenke på helheten i antrekket er alltid et godt råd.

Til uformelle anledninger gjelder ikke disse reglene, og det er heller årstiden som blir det bærende prinsipp for skovalg. Årets sommermote foreskriver wedges, espadriller og platformsko. Men ønsker man komfort er ingenting bedre enn et par klasisske sneakers. Da er klassiske Nike modeller eller shellmodellen til Adidas mer stilbevisst, enn nymotens modeller.

Selv om man ikke skal i selskap er velpleide føtter og ben en forutsetning når man går i åpne sko. En matchende neglelakk til kjolen eller toppen kan være prikken over i-en, men rødtoner, rosa eller french manicure er ofte det tryggeste.

Uavhengig av om skoene er åpne eller lukkede, overdådig eller enkle, så er Coco Chanels kloke om at "simplicity is a womans best friend" viktig å ha i bakhodet.

留言


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page