top of page

Utenfor seremonistedet


"Alvor i kirken, det får så være. Men når vielsen er over, skal det være en virvlende drøm omkring bruden," skriver den franske forfatteren Victor Hugo.

Etter seremonien hylles brudeparet av gjestene med fotografering og lykkeønskninger utenfor seremonistedet. Riskasting er for øvrig ikke å anbefale, fordi kornene gjerne blir spist av fugler som kan dø av det.

Brudeparet kysser hverandre til gjestenes jubel. Det er også en utbredt skikk at bruden kaster brudebuketten over skulderen mot sine ugifte venninner og kvinnelige familiemedlemmer. Hun som tar i mot buketten, er den neste som vil bli gift, ifølge tradisjonen. Noen kaster brudebuketten først i selskapet etter seremonien.

Opprinnelig kjempet de unge mennene om brudens strømpebånd, som visstnok skulle bringe dem lykke. Angivelig gikk kampene så voldsomt for seg at skikken ble erstattet av kasting av brudebuketten. Ønsker ikke bruden å kaste den, kan hun legge buketten på graven til en avdød slektning. Etter gammel tro har det alltid vært viktig å være på god fot med de døde.

Comments


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page