Vin og dessert
Alle desserter er søte, og derfor er søt drikke det som passer best til dessert. Hva slags drikke og hvor søt den bør være, avhenger av hva som serveres.
Banan, flambert - Sterkvin: Moscatel de Setúbal eller halvsøt Maderia.
Eplekake - Søt hvitvin: Riesling. Serktvin: Av muskatell.
Fruktsalat - Søt hvitvin: Chenin Blanc, Riesling, Sauternes, Vin Santo.
Is og sobert - Sterkvin: Av muskatell, søt Sherry
Jordbær - Musserende vin: Moscato d´Asti
Karamellpudding - Søt hvitvin: Sauternes. Sterkvin: Moscatel de Setúbal eller annen Muskatell. Søt Maderia.
Mandelkake - Søt hvitvin: Sauternes, Trockenbeerenauslese. Sterkvin: Moscatel de Setúbal
Melon - Musserende vin: Moscato d´Asti. Sterkvin: Portvin
Multekrem - hvitvin: Muskatell, søt hvitvin fra Østerrike, Tokaijer. Sterkvin: Pineau des Charentes. Bokkøl.
Nøtter - Portvin
Ostekake - søt hvitvin
Riskrem - rødvin: Recioto della Valpolicella. Portvin.
Sjokoladekake - Sterkvin: Moscatel de Setúbal, portvin.
Tiramisu - rødvin: Recioto della Valpolicella. Hvitvin: Vin Santo. Sterkvin: Muskatell, Marsala.
Comments