Vin og ost
Ost og vinVin og ost er en klassiker i norsk selskapsliv - en skikk sekstiåttergenerasjonen dyrket til det fulle med sine osteparties, hvor de drakk rødvin, spiste oster og knasket grønnsaker. Grønnsaker som tilbehør til ost og vin er imidlertid en noe dårlig kombinasjon, fordi søtestoffene i grønnsakene lett kan overdøve smaken fra osten og vinen. Rødvin kan til enkelte oster også sies å være vel kraftig.
Blåmuggost - Hvitvin: Edelsøt hvitvin fra Østerrike eller Sauternes. Portvin.
Camembert - Hvitvin: Sauvignon Blanc, Chablis. Rødvin: Merlot.
Chèvre (hvit geitost) - Hvitvin: Sauvignon Blanc, Sancerre.
Kremost - Hvitvin: Riesling, Sauvignon Blanc, Chablis eller annen Chardonnay. Rødvin: Pinot Noir, Gamay, Merlot.
Kilde: Vinmonopolet
Comments