top of page

Vindistrikter i Portugal


Kart Portugal

Portugal har dratt stor nytte av EU-midler til å modernisere sin vinproduksjon. De tidligere så konservative portugiske vinbøndene og produsentene lager derfor stadig bedre og mer moderne vin. Ikke minst har de økonomiske tilskuddene gjort det mulig for unge, ambisiøse bønder å løsrive seg fra de store topptunge kooperativene som i generasjoner har styrt landets vinproduksjon.

I Minho nordvest i landet lages den friske, tørre, grønne og lett perlende "Vinho Verde". Fra samme område kommer en lang rekke perlende roseviner, en vintype som er blitt svært populær og i dag utgjør mer enn 40% av den samlede portugisiske eksporten av bordvin.

Regionen Trás-os-Montes er mest kjent for sine portviner og dekker i all vesentlighet Dourodalen. De vanligste og best kjente druene som brukes i portvinsproduksjonen er Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Francesca og Tinta Cao.

Litt lenger sør finner vi Beiras som med sin sand og leirrike jord produserer både hvite og røde viner av god kvalitet. Også her er det lokale druer som brukes. Vinene blir kraftige, robuste og tåler lagring godt.

Vest for regionen Estremadura ligger regionene Ribatejo og Alentejo, som er sentrum for moderne portugisiske vinfremstilling. Disse områdene utvikles nå raskt og fremstiller moderne viner basert på lokale druetyper.

Med sine originale lokale druer og sitt rike og mangfoldige landskap, er det mange som mener at Porugal vil bli et mer betydningsfullt vinland i årene som kommer.

Comments


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page