top of page

Vindistrikter i USA


Kart over USA

Til tross for at det produseres vin i 43 av USAs 50 stater, står California alene for rundt 95% av druene som brukes i landets vin. Vinområdene i California strekker seg fra Santa Barbara i sør til Lake County i nord, og innbefatter den stekende varme og svært fruktbare innlandsdalen Central Valley. De beste og mest kjente vinmarkene finner vi i Napa og Sonoma Valley som begge ligger rett nord for San Francisco-bukta.

Napa Valley ligger på samme breddegrad som Sicilia og Santa Barbara på samme som Marokko, noe som betyr en enorm lysintensitet fra solen. Kombinert med kjølig luft fra Stillehavet gir dette en skjev modning i druene, som gir et høyt sukkerinnhold og lav konsentrasjon av aromastoffer. For å bøte på dette plukkes druene svært sent.

Amerikanernes skarpe blikk for lønnsomhet og markedsføring har gjort eksperimenteringsviljen stor. Nye druer og teknikker prøves derfor ut i omfattende skala og det kommer hele tiden nye, spennende og markedsrettede vinstiler herfra. I tillegg er de fleste amerikanske vinbønder universitetsutdannede, og har ikke de europeiske bøndenes trang til å holde fast ved tradisjonelle metoder. Kanskje er det akkurat denne viljen og nytenkingen som gjør California til et av verdens mest spennende områder for vin.

Comments


OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page