Vindruen Sangiovese
![](https://static.wixstatic.com/media/a7df64_8df7cef49ee8495e8fd9f58be45cac5a~mv2.jpg/v1/fill/w_80,h_80,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/a7df64_8df7cef49ee8495e8fd9f58be45cac5a~mv2.jpg)
Sangiovese er det mest brukte vindruen i Italia, og dyrkes i 10% av Italias vinområder . Druen passer imidlertid i de fleste klima, men er best i kalkholdig jordsmonn. Druen gir en kraftig og syrlig aroma, og Sangiovese er i dag som regel basis i de berømte Chianti-vinene fra Toscana. Tradisjonelt var Chianti blandet med andre druer, slik som Canaiolo, Malvasia og Trebbiano.
Sangiovese er en meget gammel vindrue, og den har derfor blitt mutert i mange andre druer, slik som Brunello, Prugnolo og Morellino.