top of page

Drikke og skjenking


Riktig mengde

Øl, mineralvann og viner skjenkes fra flasker eller karafler. Regelen er at også drikke skal serveres fra høyre side. Flasken gripes om midten med høyre hånd slik at tommelen vender ned mot bordet. Karafler gripes der hvor det er naturlig. Idet man avslutter skjenkingen, er det naturlig at man vrir flasken for å unngå drypp.

Det er naturlig at vertskapet skjenker litt til seg selv først og smaker om vinen er som den skal, for så å skjenke sine gjester. Denne skikken skal gå tilbake til den tid da det ikke var uvanlig å forgifte sine middagsgjester. For å vise gjestene at man ikke hadde til hensikt å forgifte dem, smakte verten på vinen før gjestene fikk sine glass fylt. Servitører gjennomfører samme prosedyre når de serverer, med mindre det er svært mange til bords. Da sjekker servitørene selv om vinen er dårlig.

Serveres vin fra karaffel, er det unødvendig å smake på vinen før den serveres. Man må gå ut fra at vinen ble kontrollert da karaffelen ble fylt.

Foto: Fredrik Arff

OmArbeid
OmGledOgSorg
OmKjaerlighet
OmLivet
OmLivsfilosofi
OmLivsvisdom
OmLykke
OmMenneskligKontakt
OmMennesket
OmMoralOgSelvransakelse
OmSannhet
OmTiden
OmVennskap
OmAandeligVekst
bottom of page