Hvordan åpne en champagneflaske?
"Kan man ikke åpne en champagneflaske er man ikke verdig champagne", hevder feinschmeckere. Hvordan åpner man en champagneflaske?...
Unike Champagne
Få navn i verden kan matche Champagnes status som merkevare. Dette ordet som stammer fra det nokså prosaiske latinske campania (= mark,...
Den spanske lillebror: Cava
Cava er betegnelsen på spanskprodusert musserende vin etter samme metode som i Champagne. Cava er mye rimligere enn sin storebror og...
Småprodusenter i Champagne
I vinsjøen Champagne fins det store og små fisker. Den største av dem alle heter Moêt & Chandon, eid av kosmetikkolossen LVMH (Louis...
Drikke til ulikt kjøtt
Biff - Rødvin: Malbec, Primitivo, Cabernet Sauvignon, vin fra Bordeaux. Biff Stroganoff - Rødvin: Primitivo, Cabernet Sauvignon,...
Drikke til sjømat
Vi har utabeidet en oversikt over hvilke drikker som passer til hvilke retter. Abbor - Chablis. Bacalao - hvitvin: Vinho Verde, Chablis....
Vin og fugl
And, varm - rød Bordeaux eller Sauternes And, kald - Champagne eller tørr musserende vin Andebryst - hvitvin: Riesling, Sauvignon Blanc,...
Vin og vilt
Viltkjøtt er magert, og det bør derfor ikke drikkes for kraftige viner til vilt. Viner med mye garvestoff eller tanniner bør også ungås;...