

Tango og etikette
Et sted der tango danses kalles for en milonga, og tradisjonelt er det mannen som byr opp til dans. De mest innbitte argentinske...
Toastmasterens rolle
I større selskaper som en gallamiddag eller en bankett er det praktisk at vertskapet utnevner en toastmaster under velkommen til...


Den gode gjest
Det er knapt grenser for hvor mye som publiseres om hvordan man blir en god vertinne. Vel ... it takes two to tango, som man sier. Liten...
Vertskap
"Å invitere en person på middag innebærer at man sørger for hans tilfredshet så lenge han er under ditt tak", hevdet matfilosofen...


Serveringsregler
I serveringslæren skilles det mellom fire metoder; henholdsvis fransk, amerikansk, russisk og engelsk servering. Etter fransk metode...


Drikke og skjenking
Øl, mineralvann og viner skjenkes fra flasker eller karafler. Regelen er at også drikke skal serveres fra høyre side. Flasken gripes om...
Bordplassering
I Norge sitter kvinnen på mannens høyre side. Denne regelen går tilbake til den tid da en mann skulle beskytte sin borddame. Med damen på...


Glassets gunst
Å fylle glassene til randen er et signal på overflod, og intet er vel mer befriende enn uvørent å skjenke champagne. Etiketten sier...


Kopper og glass
Kaffe- eller tekopper plasseres til høyre for tallerkenen, så langt inn at koppen ikke kommer i veien for kniven eller servietten. Glass...


Borddekning
Kuverten betegner alt som står foran hver enkelt person før og under et måltid. Kuverten bør være mellom 50 og 60 centimeter for å gi få...